Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

 • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
  for 2 måneder siden

12. april 2013

MASKER TIL DEI MINSTE - knits for the newborn


Lenge sidan sist eg blogga. Livet, og til dels alvoret, kom imellom ...

Men no byrjar fuglane å kvitre igjen, og det gror i fleire mamma-magar rundt meg. Eg vil strikke velkomst-gåver! Men kva? 

I jakta på idear fann eg fram eit foto frå då min eigen nyfødde fekk på seg hentesettet, to dagar etter fødselen. Eg må flire nostalgisk: alt er litt for stort til ein så liten kropp. Men eg har i alle fall laga det sjølv! Og eg strikka mange gode tankar inn i maskene medan eg venta. Og plutseleg ein dag vart vesleprinsen stor, og plagga for små.


No klør eg altså i fingrane etter å strikke nyfødd-gåver til minst tre nære og kjære, som har termin framover mot sommaren. Har du gode idear og/eller ferdig baby-strikk å vise fram?

mitt eige, enkle hentesett:
hue:
"lettstrikka babyhue" frå Nøstebarn
jakke:
"rillestrikka omslagsjakke" frå Nøstebarn
sokkar:
"babysokker på to pinner" frå boka Myk start av May Bente Langhelle

... alt strikka i silkeull frå Nøstebarn, 
i fargane "natur" og "lys oliven"
13 kommentarer:

 1. Jeg henfaller gjerne til lilla koftan til petraO (gratisoppskrift) Så skjønne klær på bildet da :)

  SvarSlett
 2. Ja, det er sprøtt korleis du tenker at det vil ta vinter og vår før noko er passelig til dren nyfødde, så kjem tida der det passar i ca fem minutt og vips så er det for lite... Eg strikka jakka Korrigan til min gut, no er det visst på tide å begynne å bruke den på alvor før den blir for liten! Det var jo veldig fine ting du hadde strikka på bildet her då.

  SvarSlett
 3. Ribbestrikket bukse, glattstrikket bukse med høyt liv, Nøstebarndressen, tepper, vester, sokker som sitter godt på foten, luer og jakker! Jeg synes Nøstebarn og Myk Start boka har mye fint og praktisk til de aller minste :) har strikket en god del til baby, du finner det meste under etiketten baby på bloggen min :)

  SvarSlett
 4. Arti å lese, har også mange gravidmager rundt omkring å strikke til og trenger inspirasjon. Og for en skjønning på bildet :)

  Jeg tenker at vesten i Myk Start boka er super barselgave til jenter, vi har brukt vår vest fra nyfødt til nå (jenta er 15 mnd). Den begynner som kjole og ender som vest. Buksa med høyt liv er også fin, den har jeg strikket i angora garn fra Nøstebarn til vinterbabyer. Og den jakka til Nøstebarn med 3 striper (beregna til 6mnd, men lett å strikke litt mindre) i ulike farger strikket i ett stykke er også en barselfavoritt.

  Mye å velge i.

  SvarSlett
 5. For et nydelig hentesett. Jeg blir mer og mer glad i det helt enkle. som f.eks rillestrikk i ufarget babyull. Selv strikker jeg ofte Fuglemammas omslagsbody i barselsgaver, men også den ribbestrikkede undertrøya til Nøstebarn og Madam Møllers babysokker er favoritter når det gjelder barselsgaver.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Det er jo så mye fint man kan strikke til babyer! Jeg er nettopp ferdig med et sett som skal gis bort til en liten gutt som snart kommer til verden. Du finner det inne på bloggen min.

  SvarSlett
 8. Ja hurra for små å strikke til, er jo så mye flott!!!

  SvarSlett
 9. Så fint, det ser jo bare helt herlig ut, og tenk å kunne være så liten og ligge lunt i ull på ull...

  Sånn for utover høsten især. Jeg synes ribbestrikka ullbukse er antakelig den mest brukte og best likte både baby og småttingstrikk... http://drommedesign.blogspot.no/2012/10/godbuksa.html
  Den brukes omtrent hver eneste dag.

  SvarSlett
 10. Åå, for et herlig lite nurk i hjemmestrikka klær:-) Det fins ikke noe koseligere enn å strikke klær til små nurk! Jeg er også i babystrikkemodus om dagen da det er flere nære og kjære som venter småfolk:-)

  Jeg kommer stadig over fine mønster på babystrikk her og der, men faller veldig ofte tilbake på Nøstebarnboka og de enkle tidløse plaggene der:-)

  SvarSlett
 11. Hei. Jeg har lassevis av forslag. Selv strikker jeg for hardingen til små mageboere som snart kommer til verden. I helgen overrekkes følgende: Rillestrikket jakke med hulsnoninger, djevellue og vanter fra Babystrik på pinde 3 (HEFTET ANBEFALES PÅ DET VARMESTE!), rillestrikket bukse med høyt liv og strikk i linningen og rillestrikket djevellue fra Myk start, samt en undertrøye fra Nøstebarn. Videre på lista står en prikketrøye fra Babystrik på pinde 3 og muligens strikkebuksa derfra, evt den med seler i Myk start. Synes selv vester er søte, hva med Lille livstykke eller Babys uldne undertrøje. Har også strikket noen kanintøfler fra Drops i babygaver. Fuglemammas omslagsbody fra Myk start. Heldress fra Nøstebarn. Et enkelt babyteppe med fin heklekant. Uglelue. Skulle gjerne delt bilder, men har ingen blogg, så da må det i såfall bli over e-post. Hilsen Tonje (tonje_e@hotmail.com).

  SvarSlett
 12. Kjære alle som har svart her - hjarteleg takk! Så inspirerande!

  Eg forstår at eg må skaffe meg heftet "Babystrik på pinde 3" sporenstreks!
  Nøstebarn-boka og Myk start har eg allereie i hylla, begge er uutømmelege kjelder!

  Til Tonje: eg vil svært gjerne sjå foto av kva du har laga, eg sender deg ein e-post!

  SvarSlett
 13. Å så søt - ja plutselig er de store. Selv strikket jeg jakke fra Pickles Melkers hentesett - men den passet i ca 3 dager....(glattstrikk) men jeg strikket også Hansemanns ribbestrikket hentejakke fra Nøstebarn - fra boka Brukt på nytt - den holdt lenge! Strikket også selebukse fra myk start som også var flott å ha lenge.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...