Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

  • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
    for 2 måneder siden

24. november 2012

HUE, LUE, MÖSSA - three hats

Små hovud treng vern mot Kong Vinter. Men kvar vart huene frå i fjor av ...? Dei er visst alle for små! Dermed fekk eg ein grunn til å teste nye hue-oppskrifter. Her er resultatet!

Den blå hua med grøn bølgje-kant er "Små vågor", som eg oppdaga på den inspirerande bloggen til Maria Carlander. Enkel, men likevel så fin! Og mixen av to fargar gjer den glimrande til å få brukt opp restegarn.

Dei to andre huene, altså dei med flettekant, er "Lue med øreklaffer" av Marte Helgetun. På den brune i rein alpakka følgde eg oppskrifta nesten frå A til Å (bortsett frå at eg m.a. droppa snorer til øyreklaffane), men på den raude brukte eg forkorta rader (short rows), istadenfor å lukke toppen med holrad og snor. Desse to skal nok halde både vind og snø borte frå små, sarte øyrer!

I dag sjekka eg også ordboka, og lærte at "lue" kjem frå norrønt lúva, som betyr "tjukt og tett hår". Dermed passar det bra at alle dei tre nye huene eg har strikka inneheld alpakka:  Som nettopp er hår, og ikkje ull! 

Dagens tips (men ikkje sponsa): Hos Marte Helgetun kan du vinne strikkepinnar i tre for ein tusenlapp om du sender inn foto av noko du har strikka av hennar design før 30.november.


oppskrifter:
garn: "Road to China Light"
(babyalpakka, kasjmir, kamel og silke!)
i fargane Blue Tourmaline (blå/turkis) og Malachite (grøn)
total-vekt: 27 gram
størrelse: ca 3 år (eg la opp 81 m)
pinnar: 3 mm

frå boka "I all enkelhet"
garn, brun hue:
"Drops Alpaca", dobla i fargen 0607m (pluss ein rest 0168 til snora)
total-vekt: 49 gram
størrelse: 4 år (vart stor, passar også meg!)
pinnar: 4,5 mm
garn, raud hue:
"Semilla fino" i fargen 116 dobla med "Isager Alpaca 1") i fargen 21/25
total-vekt: 34 gram
størrelse: 4 år
pinnar: 3,5 mm 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...