Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

  • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
    for 2 måneder siden

1. januar 2013

VRIDDE NYTTÅRS-MASKER - New Year's knit with a twist

Eg tenner eit lys for det nyklekte året. Takk for det gamle! I dag festa eg også dei siste trådane på mine sjølvsnekra "Vridde vottar". 

Flette-feberen som kom på tampen av fjoråret følgjer meg nemleg enno, og no har eg også fått dilla på vridd rett! Vridde rettmasker kombinert med fletter lagar ein fin og tydeleg struktur - nesten som treskjæring, synest eg. 


Dette fiffige flette-mønsteret oppdaga eg først i gratis-oppskrifta "Liam's Loops Hat and Mittens", og laga ei raud julehue i alpakka til minstemann. Vottane som høyrde til settet var ikkje heilt etter min smak, difor laga eg min eigen vri, bokstaveleg talt - med dei fine "Staffvotter" av Mirrevirre som basis. 

I dag har eg skumma Raverly, og fann då fleire andre vottar som likna, men eg tek likevel "Vridde vottar" til hjartet som mine. Eg er allereie i gang med nye par, både for å prøve ut andre garntypar og for å forbetre detaljar, så kanskje kjem det ei ferdig oppskrift etter kvart ...

2012-nissen takkar for det gamle
- med nystrikka "Liam's Loops"-hue!


strikke-fakta:

"Vridde vottar" © 
av Frida/Silkesauen (Copyright)
garn: Artesano Aran,
(50 % alpakka, 50 % ull)
farge: Maple (naturleg farge)
pinnar: 4,5 mm
størrelse: dame
forbruk: 93 gram
garn: Pickles Pure Thin Alpaca,
dobla
farge: Tulipan
pinnar: 3,5 mm
størrelse: Small 
(passar til 3-åring pga tynnare garn)
forbruk: 53 gram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...