Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

  • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
    for 2 måneder siden

14. februar 2011

HJARTELEG HELSING - Valentine greeting

Vel, Valentin-feiringa er i grunnen noko overflatisk og kommersielt kliss, hausa opp av handelsstanden slik at endå fleire pengar kan flyte... Men likevel, eg seier gjerne ja takk til ein dag som hyllar kjærleiken, og sidan eg ikkje kan forme meg sjølv om til eit hjarte (slik som Barbapapa), laga eg i staden nokre eg-tenkjer-på-deg masker i raudt, som til slutt vart til ei hue. Vonlegvis vil ho varme både hjarte og øyre til mottakaren. 


Dette vart sanneleg eit sidelengs strikk igjen, med forkorta rader (short rows), som laga "bulken" i midten, og såleis forma hua. Garnet er ei luksuriøs sak som eg her har prøvd ut for første gong: Debbie Bliss "Andes", ein mix av babyalpakka og morbærsilke. Slett ikkje billeg, men mjukare enn det mjukaste hjarte. Altså mottakaren verdig :-)


Oppskifta eg fann er tenkt til skikkeleg tjukt garn (Eskimo) og pinne nr 8! Eg ville ikkje ha ei så "hengete" hue, men meir ei i alpe-hue-stil, så eg halverte både pinnenr og garnlengde, og dette funka fint. Eg vart likevel litt bekymra for at hua skulle bli altfor kort, så i staden for å snurpe saman toppen som oppskrifta sa, tok eg heller opp masker og strikka vidare, no i sirkel, medan eg felte gradvis. Hua seig i vask, så truleg var denne ekstra glattstrikk-"kalotten" unødvendig - hua ville nok ha vorte djup nok uansett. 


oppskrift: Drops lue (gratis oppskrift) (eg la opp 32 masker)
garn: Debbie Bliss "Andes" (65% babyalpakka, 35% morbærsilke)
100 m - 50 gr (eg brukte totalt 65 gram)
farge: ruby (nr 08)
pinnar: 4 mm (truleg betre med 3,5 mm)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...