Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

  • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
    for 2 måneder siden

22. november 2013

VILL ELLER SNILL? - sheep-eating mittens


Jacha-chacha-chacha-chow! Eg klarte ikkje å la vere. Akkurat som Ylvis måtte eg lage nokre revestrekar ég også  - og resultatet ser de her: To par sjølvkomponerte vottar med villdyr på. 

Dette er bokstaveleg tala "ulv i fåreklær", for garnet til begge votte-para kjem frå snille (?) finske sauer. Nok ein gong har eg nemleg dukka ned i det herlege (... og stadig minkande ...) lageret mitt med plantefarga Riihivilla-garn 

Damevottane "Revar og rognebær" har dei rust-oransje nyansane sine frå blodraud kanelslørsopp og krapp, medan botnfargen kjem frå ufarga ull. På barnevottane "Ulvar i mosen" snudde eg om på fargane, slik at dei raude revane altså vart omskapte til gråbeinar! 

Eg har bevisst stilisert og forenkla, så på avstand ser det heile meir ut som abstrakte grafiske mønster, enn som glefsande rovdyr. 


Men uff, eg får nesten dårleg samvit! Tenk om dei stakkars sauene hadde visst at eg brukar den fine ulla til å lage portrett av deira verste fiendar! Men eg trur ikkje desse vottane skremmer verken Raudhette eller nokon annan i skog og by. 

Nei, revane og ulvane mine ser ikkje særleg skumle ut, heller som små kattungar. Men mjuke og varme er dei, akkurat som vottar skal vere.  
Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow! Kulda kan kome!fakta, barne-vottane
"Ulvar i mosen"
med mønsteret frå reve-vottane mine 
... og elles barnevott-oppskrifta
størrelse: ca 4-6 år
garn: Riihivilla Aarni
fargar: restegarn frå reve-vottane mine, 
men omvendt farge-bruk
pinnar: 2,5 mm
total-vekt:  35 gram
revevottane "Revar og rognebær"/
Foxy mittens ("Foxes and rowan berries")

Sjå også: Prosjektside på Raverly/
Project page, Raverly

(oppdatering februar 2015: oppskrifta er fjerna herifrå bloggen,
og lagt til sal på Raverly for ein symbolsk sum på 5 NOK. Desse revevottane vart utgangspunktet for oppskrifta "Reveenka", som er publisert i e-boka "Votter fra eventyrskogen")

garn/yarn: Riihivilla Aarni
fargar/shades
botnfarge: "natural beige" (ca 47 gram)
mønsterfargar: 
tre ulike oransje- og rust-nyansar/three different selections of orange and red/rusty


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...