Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

12. mai 2012

MANNFOLK-ARBEID - man made


Kor ofte står ein mann bak strikke-oppskrifta du brukar? Bortsett frå julekulene til Arne & Carlos trur eg sanneleg det finst fint lite av maskuline signaturar i mine eigne mapper. Farge-fantasten Kaffe Fassett har eg sjølvsagt lagt merke til, men til no berre beundra på avstand... 


Det vart ein amerikanar i New York som fekk meg våryr nok til å gi meg i kast med denne genseren: "Cobblestone" av Jared Flood (portrett-intervju). Namnet Cobblestone er visst inspirert av det rustikke gatemiljøet i Dublin (norsk: brustein), men med den saftige fargen eg valde, trur eg min versjon må døypast om til Mister Greengrass. 


Nokon synest kanskje at eg har "øydelagt" dei fine sirklane i bryststykket (the yoke) ved å velje raglan-felling, men eg synest faktisk dette gir eit finare snitt, i alle fall til den som enno ikkje har opparbeidd seg breie skuldrar. 
Til min vesle mann på snart tre somrar følgde eg tipsa til bloggen Månestråle for å lage ein barneversjon. Tusen takk, Månestråle!


Det økologiske garnet Semilla fino har eg her prøvd for første gong. Herleg mjukt og lett - og med eit fint, svakt melert skín. Men kvifor er dette så mykje mjukare enn merinoulla til f eks Nøstebarn lurer eg på...? Kanskje er ikkje garnet så robust i bruk då? 
Vel, kvalitets-testinga er i full gang: Med ploppestein-kasting, blomster-plukking, mamma-kosing og anna ekte mannfolk-arbeid.




oppskrift:
etter original-oppskrifta Cobblestone av Jared Flood (Raverly) 
størrelse: ca 3 år (pga tynnare garn enn Månestråle)
pinnar: 3 mm
garn: Semilla fino (frå BC Garn), 50 gram = 240 meter
farge: grøn nr 133
forbruk: ca 115 gram


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...