Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

  • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
    for 2 måneder siden

23. september 2011

TRØFFEL-HELT - in granddad's style

Ein liten og barsk bestefar på 2 år dansar for tida rundt i fargane "Truffle" og "Robins egg". For no har eg endeleg fullført ei lenge etterlengta oppgåve: å strikke Bestefarstrøya frå Nøstebarn. Som de ser måtte vi telje på knappane ... men til slutt landa vi på noko som eg synest passa til den rustikke stilen på trøya: Bøffelhorn. So beware of the wild one!


Då eg var midtvegs på bolen hadde eg ein strikkefagleg nedtur...: Maskene såg stygge og ujamne ut, Højlands-garnet kjendest hardt og sprøtt, og Truffle-fargen verka så trist og "støvete". Men så kom den herlege raglan-fellinga! Ermane og bolen samlar seg på same pinne, og plutseleg ser eg enden på det heile, ikkje minst når den strålande blåfargen rammar inn alle trøffel-maskene. "Robins egg" har eg forresten brukt tidlegare også, i Vinterhimmel-jakkaJa, oppskrifta er fin, men sjølvsagt blir det meir pirke-arbeid med knappestolpe enn med vanleg, lukka hals. Eg stod også fast med halsfellinga ei stund før det løyste seg. Faktisk hadde det ramla ut ei setning frå oppskrifta, og då eg las rettinga, vart alt litt klarare, i alle fall for meg. Korrekturen for Nøstebarn-boka fann eg hos Monstermønster (under "Mønsterhjelp" i stolpen til høgre).  


Og etter vask (og forsiktig blokking) vart plagget så mykje mjukare og jamnare! Og då eg betrakta mini-bestefar der han sprang ut i septemberdagen, var eg rett og slett berre fornøgd: Plagget har eit stilig snitt, og dette blir ein fin og praktisk haustgenser både ute og inne: Lett og tynn, men varm - og i fargar som tåler skit og sølevatn ... og vilt pianospel hos den vesle venninna hans :-)


Neste gong har eg lyst å prøve ein meir "luksuriøs" versjon av denne trøya, gjerne i silkeull frå Nøstegarn. Tilsvarande fargar kunne f eks vere den fine nye Mokka-fargen, saman med Dueblå. Ein motsett farge-variant til storebror har eg også lyst til å lage, altså (Due)blått som hovudfarge, og Mokka/brunt som kant-farge.


oppskrift:
frå boka "Strikk til Nøstebarn" av Kathrine Gregersen
(i boka står det Bestefartrøye, altså utan "s")
storleik: 2 år
garn:
Isager Højlandsgarn (100 % lammeull frå Skottland)
50 gr - 280 meter
fargar: 
Truffle (brukte 66 gram) og Robins egg (brukte 13 gram)
pinnar: 2,5 og 3 mm
knappar: bøffelhorn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...