Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

 • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
  for 2 måneder siden

4. desember 2011

VÅR DAGLEGE VOTT - mitten calendar

Det er rart kor fort og lett små barneføter kjem seg oppover bratte trappetrinn desse morgonane. Kan det ha noko med adventskalenderen å gjere...?  Han manglar både glitter og glamour, men 24 velbrukte vottar og vantar på ei snor er visst meir enn spennande nok, så lenge dagens tal inneheld ein skjult skatt. 

Mi salige blanding av gamle selbuvottar frå loftet, mixa med eigne parlause eller mislukka (... og dermed tova) vantar, var meir enn nok til å oppfylle ideen om ei heil kalender-rekkje.

Fleire av selbuvottane er så gamle at eg ikkje veit kven som har laga eller brukt dei. Men på nr 14 heng i alle fall min barndoms blå skivott, og for moro skuld plasserte eg dei to rosa vantane eg hadde på dei mest "feminine" datoane frå primstaven: Nemleg Marias unnfangelse 8. desember og Lucia/Lussinatt 13. desember. 

Personlege minne kan også flettast inn i ein slik kalender: Har nokon bursdag til dømes, kan du spørje om å låne hans/hennar vott, og hengje på rett dato! Eg er i alle fall godt fornøgd, ikkje minst er årets ein god del vakrare enn Sparkebukse-kalenderen eg og nissen laga i fjor :-)

God adventssøndag! 


7 kommentarer:

 1. Imponerende mengder votter! Og veldig artig å kunne bruke til kalender!

  Jeg måtte inn og sjekke linken til sparkebuksekalenderen, jeg kunne ikke huske at du hadde hatt 24 sparkebukser hengende :)

  SvarSlett
 2. Inspirerende og flott kalender du har laget!

  SvarSlett
 3. FANTASTISK FLOTT kalender:-) Jeg er imponert!

  SvarSlett
 4. Utrolig stilig kalender - genial idé, rett og slett!!!

  SvarSlett
 5. For en fantastisk julekalender!

  God helg fra Lillehammer :-)

  SvarSlett
 6. Det må jeg si var kreativt og veldig fint å se på :) artig med noe som er litt utradisjonelt.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...