13. november 2011

HU-HEI-HALS! - quick cowl

"Denne er lett og rask! Denne kan du strikke på éin kveld!" Eg har irritert meg ein smule over slike påstandar i oppskrifter og strikke-bloggar. Ikkje minst fordi eg aldri har klart å vere så suveren - i alle fall ikkje etter at "rolege kveldar" er blitt framandord her i heimen. 


Men no kan eg også seie: Denne er lett! Denne kan du strikke på éin kveld! Eller to. Eg snakkar om "Grace Jones hals" frå Pickles. Oppskrifta er berre på to linjer, og deretter er det berre å rase i veg med dei tjukke pinnane. (Spesielt gjekk det raskt sidan eg juksa litt og felte av då nøstet tok slutt, sjølv om oppskrifta eigentleg kravde meir garn...)


Denne halsen er mitt første bidrag til "Lys i mørket"-aksjonen frå Kirkens Bymisjon i samarbeid med Hobbyklubben. Målet er å lage ei hue, og kanskje eit par vottar også, og så levere denne vesle, varmande pakken til advent. Men først bør eg vel vaske vekk krydder-duftene  som festa seg i foto-sessionen....

oppskrift:
med mine endringar pga anna garn: 
56 masker (istadenfor 44), 5 runder (istadenfor 7) og 5 repetisjonar (istadenfor 6)
garn: "Fauna" i serien Linea Pura frå Lana Grossa
70 % økologisk ull, 30 % babyalpakka
50 gram - ca 60 meter
(eg brukte dei 2 nøsta eg hadde, dvs 100 gram)
farge: nr 5, bourdeaux
pinne: 8 mm (på 60 cm rundpinne)


3 kommentarer:

  1. Godt å høre at vi er flere som aldri helt forstår disse "strikkes-på-en-kveld" greinene ;) Hadde ikke det vært for de skumle vrangomgangene så skulle jeg fyrt igang pinnene på denne halsen, for den er knallfin! Din versjon likeså :)

    SvarSlett
  2. Tolinjersoppskrifter kan man like!

    SvarSlett
  3. Til Synnøve/with 100%love: Ja vrangstrikk på rundpinne er litt sjofelt... men bonusen er at halsen blir like fin på BEGGE sider, berre motsett!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...