Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

 • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
  for 2 måneder siden

12. mai 2012

MANNFOLK-ARBEID - man made


Kor ofte står ein mann bak strikke-oppskrifta du brukar? Bortsett frå julekulene til Arne & Carlos trur eg sanneleg det finst fint lite av maskuline signaturar i mine eigne mapper. Farge-fantasten Kaffe Fassett har eg sjølvsagt lagt merke til, men til no berre beundra på avstand... 


Det vart ein amerikanar i New York som fekk meg våryr nok til å gi meg i kast med denne genseren: "Cobblestone" av Jared Flood (portrett-intervju). Namnet Cobblestone er visst inspirert av det rustikke gatemiljøet i Dublin (norsk: brustein), men med den saftige fargen eg valde, trur eg min versjon må døypast om til Mister Greengrass. 


Nokon synest kanskje at eg har "øydelagt" dei fine sirklane i bryststykket (the yoke) ved å velje raglan-felling, men eg synest faktisk dette gir eit finare snitt, i alle fall til den som enno ikkje har opparbeidd seg breie skuldrar. 
Til min vesle mann på snart tre somrar følgde eg tipsa til bloggen Månestråle for å lage ein barneversjon. Tusen takk, Månestråle!


Det økologiske garnet Semilla fino har eg her prøvd for første gong. Herleg mjukt og lett - og med eit fint, svakt melert skín. Men kvifor er dette så mykje mjukare enn merinoulla til f eks Nøstebarn lurer eg på...? Kanskje er ikkje garnet så robust i bruk då? 
Vel, kvalitets-testinga er i full gang: Med ploppestein-kasting, blomster-plukking, mamma-kosing og anna ekte mannfolk-arbeid.
oppskrift:
etter original-oppskrifta Cobblestone av Jared Flood (Raverly) 
størrelse: ca 3 år (pga tynnare garn enn Månestråle)
pinnar: 3 mm
garn: Semilla fino (frå BC Garn), 50 gram = 240 meter
farge: grøn nr 133
forbruk: ca 115 gram


11 kommentarer:

 1. Superfin! Ja til flotte gutteklær med gode farger =)

  SvarSlett
 2. Den var utrolig fin! Herved på lista over ting som ikke må glemmes! :)

  SvarSlett
 3. Så fin denne var! Og fargen var virkelig vårfrisk:-) Er alltid på utkikk etter fine gutteoppskrifter så denne skal jeg huske på.

  SvarSlett
 4. Kjempefin genser! Og koselige vårbilder :-)

  SvarSlett
 5. Denne er blevet så fin. For et par år siden var der rigtig mange i CPH-Knitters der strikkede Cobblestone. Der var sådan en dum kant ned ad ryggen, hvor rillerne skiftede. Det er meget finere med raglan.

  SvarSlett
 6. Den var kul! Nydelig grønnfarge:)

  SvarSlett
 7. For en kjempefin genser i en helt nydelig farge. Godt å se et gutteplagg i en spennende og frisk nyanse, synes det finnes så mye kjedelig der ute.

  Jeg har lagt ut en utfordring til deg på bloggen min i dag, hadde vært kjempemoro å lese svarene dine. :)
  Ønsker deg en fortsatt god fredag!

  SvarSlett
 8. Denne genseren har jeg sett en gang før og den er jo så fin!
  Det ligger en utfordring til deg inne på bloggen min om du vil og har tid :)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 9. oj, nå ser jeg at du har fått den fra før, beklager det altså :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...