Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

 • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
  for 2 måneder siden

1. desember 2012

Å PYNTE TIL ADVENT - the colors of Advent


Allereie advents-helg! Men kvar vart pynten min frå i fjor av? Og kva er eigentleg den "rette" advents-fargen ...? Blålilla eller raudlilla? Og er det ein faktisk skilnad på lilla og fiolett??? Då eg googla desse orda i dag tidleg kom eit ras av motstridande meiningar - blanda med vitskapleg fargelære, og eg var for trøytt til å bli så mykje klokare.

Og kanskje er lilla/fiolett uansett litt "ut" som pynte-farge i heimen? Han er i alle fall ein særing som ikkje er så lett å kombinere med andre fargar enn kvitt og grått, eller kva seier du?  

Mi nedteljing til advent var i alle fall å strikke denne lilla vesten

Utgangspunktet var ein svært enkel, rillestrikka baby-vest som eg forma litt om, pluss at eg igjen henta fram ideen med ugle-striper frå vesten  "Små grå" (Owlets and moles)

Men akk, alle dei skinande perle-augene som eg hadde tenkt å sy på ... Tolmodet tok slutt allereie etter to par, men å ha noko til gode er alltid godt, ikkje sant?  
oppskrift, advents-vest:
av Susie Haumann, frå heftet "All you knit is love"
... med mine endringar (ugle-mønster og innsvinga erme-kantar)
garn: 
Nøstebarn silkeull, farge: lilla 
- dobla med Isager Alpaca 1, farge: nr. 013
total-vekt: 89 gram
pinnar: 3,5 mm
størrelse: ca 4 år 
(la opp 110 m, dvs størrelse 12-18 mnd 
i original-oppskrifta, som er med tynnare garn)
PS: Denne Arne&Carlos-inspirerte kula laga eg i fjor,
og døypte han "Snøkatt i adventsnatt"
4 kommentarer:

 1. Så fin! Susie Haumann har kommet med ny bok,med mønster for større barn, og jeg har lyst til å strikke ALLE mønstrene hennes :))
  Søte ugler, både med og uten øyne =)

  SvarSlett
 2. Eg elsker lilla/violett! Eg har det faktsik til kvardags, meir "tåke-lilla" . Men no til advent liker eg bedre kvite lys og lindukar.Ellers må eg tilføya at lilla er nydeleg med orange og gul. :)
  Ha ein fortsatt fin adventshelg!

  SvarSlett
 3. Hei! Beklager at jeg ikke har sett sporsmaalet ditt tidligere paa Hesteskopute monsteret, men kommentarfeltet mitt fungerer ikke disse dager, saa faar ikke med meg kommentarer som blir lagt inn paa gamlere innlegg... MEN dette hullet du snakker om, det fikk jeg og, men du ser det ikke naar alt er ferdig og puten strekker seg ut. Prov aa strekk litt i strrikketoyet, akkurat som om du tar det over ei pute, og ser om det blir mindre tydelig da. Det var i allefall det som skjedde for meg *smil*. Klem fra Siren

  SvarSlett
 4. Så nydelig ! Snøkatten er utrolig herlig :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...