Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

 • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
  for 2 måneder siden

4. januar 2012

2012-KJOLEN - the new year's dress

Godt nytt strikke-år! No skal november-jenta endeleg få kjolen ho ikkje anar noko om:
Før 2-årsdagen hennar rakna nemleg planen min om ein bursdags-kjole fullstendig, og i desember vaks den raude Rose-kjolen seg kjempelaaang, og hamna under eit heilt anna juletre.

Men kva er betre enn ein feiande fin nyttårs-presang ...? Den siste maska strikka eg på den gylne datoen 1. januar, og no skal kjolen pakkast pent og sendast i posten (Minsteguten måtte berre vere jentemodell for fotoa først). Blandinga silke, ull og alpakka var min eigen idé, og utan ermar skal vel denne kjolen passe til både vinter og vår, håpar eg.

Denne fine gratis-oppskrifta frå Pickles prøver eg forresten gjerne igjen! Spesielt berestykket i vevstrikk gir ein stilig effekt, som minner meg om halssmykka til Kleopatra og andre storheiter. Inspirerande å tenkje på at ein kan bruke heilt andre fargar (og garn) på berestykket enn resten av kjolen.

PS: Stjerne-pynten i midten laga eg av grapefrukt-skal, trykt ut i pepparkake-former, og deretter tørka flatt under press. Kan sikkert lagast med allslags citrus-frukter. Lyser beskjedent, men fint opp i vintermørkret!

oppskrift, kjole: 
(men eg droppa ermane)
garn:
bolen: Nøstebarn silkeull "lilla" nr 43 (63 gram) 
dobla med Isager Alpaca 1, farge nr 013 (44 gram) 
berestykket: Nøstebarn silkeull "natur" nr 10, dobla (11 gram) 
og "lyng" nr 32, enkel (8 gram)
pinnar: nr 3,5 mm
storleik: 2-3 år (totalt garnforbruk 120 gram)

5 kommentarer:

 1. Så lurt å droppe ermene, det ble mye finere enn originalen, synes jeg! Fine farger, lekkert garn - ja, denne var riktig fin :)

  SvarSlett
 2. Den er kjempefin! Og så grei gutt du har som stiller som modell! Det er veldig spennende med oppskrifter som lar seg variere i det uendelige. Godt nytt år til deg!

  SvarSlett
 3. Nyyydelig! Særlig bærestykket. Mmm!

  SvarSlett
 4. Så herlig kjole! Nydelige farger, og enig i at bærestykket var utrolig flott! Finfin lita jente!

  Men du var da imponerende god i tysk! Og imponerend god til å gjennkjenne bok og mønster! joda, jeg er klar over at forfatterene og orginalboka er dansk, men jeg har vært på utkikk etter denne leeenge og ikke fått tak i den. Og hadde tydeligvis urealistisk tiltro til egen tyskkunnskap... Aller anfang ist schwer! Jeg har satt en strikkende venninne og hennes ikke strikkende tyske kollega på oppgaven, jeg tror de knekker nøtta! Men om jeg skulle støte på nye utfordringer, skal jeg jammen huske på å spørre deg! Tusen takk, du generøse medstrikker! (o:

  SvarSlett
 5. Så flott kjole du har strikket, morsom effekt på bærestykket.
  Godt at du kunne finne mønsteret til sauegenseren på Ravelry. Det skal bli morsomt og kanskje se din versjon en gang!
  Flott blogg har du også:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...