Les gjerne også Vottelaugets fellesblogg:

 • - Ho ho, er det noen som venter på, og kanskje til og med gleder seg til advenstsmysteriet? Adventstiden og mysteriesamstrikken er like rundt hjørnet! I da...
  for 2 måneder siden

1. oktober 2011

LYST Å VINNE MOHAIR-GARN? - yarn giveaway!

Oppdatert 5. oktober: Gratulerer til SYNNØVE (with 100% love)


Ein eksklusiv gjeng på seks kommentatorar hadde meldt seg på giveaway'en før fristen, dermed fann eg fram Yatzy-terningen, og han landa på 2, altså Synnøve. Eg gler meg til å sende garn-samlinga til deg! 


Men desse seks kom med så mange gode og kreative forslag til kva ein kan bruke slikt mohair-garn til, at eg nesten angrar på at eg lova å gi det bort... 
Hehe, neida! Dette har gitt meirsmak - så følg med, kanskje kjem det fleire opprydnings-tilbod frå den snille Silkesauen :-)

(Gammal tekst:) Har du lyst til å overta nesten 500 gram mohair-garn? Her har du sjansen! Eg er heime på hausttur, og ryddar i skap og på loft. Dermed dukka desse fluffy buntane fram frå fortida: 


Mohair-garn frå Lesotho, kjøpt i ei idealistisk tid, då Sør-Afrika enno var styrt av apartheid, og ein ville støtte alle gode motkrefter som fanst. Eit lite fjelland med angorageiter og spinnande kvinner, geografisk omringa av giganten Sør-Afrika, vekte solidaritetskjensla. 


Eg synest dette garnet er fint og fascinerande, men eg veit rett og slett ikkje kva eg skal strikke av det, og då er det betre å gi det vidare til andre hender. Kanskje til dine...?


Fargane er ei salig blanding av svart, burgunder, turkis, mørk lilla, rosa, syrin, naturkvitt  - og litt juleraudt. Du er med i trekninga om du legg igjen ein kommentar under dette innlegget, gjerne med nokre idear om kva du kan tenkje deg å lage om du får garnet i fanget!


Garn-fakta: 
"Lesotho Handspun Mohair"
Superfluffy
(85-100 % mohair, 10-14% ull)
50 gram = ca 140 meter


* * * Vinnaren er kåra (sjå over) * * *


Eg trekkjer ut vinnaren i løpet av onsdagen (5. oktober) og publiserer då namnet her, så legg altså igjen ein kommentar før onsdag morgon!


If you leave a comment under this post, you are joining my mohair-yarn-giveway. I'll close comments on Wednesday morning (the 5th of October), and the winner will be announced here the same day. And: If you are living far from Norway, I think I'll let you pay the shipping costs yourself :-)


7 kommentarer:

 1. Jeg synes det kan bli veldig fint å strikke med en tråd mohair og en tråd vanlig ullgarn - særlig til sjal og skjerf. Så jeg ser mange muligheter!

  SvarSlett
 2. Jeg ser også mulighet, på samme måte som Retrobaby! Mener å huske Pickles har noen fine oppskrifter der man enten bruker enkel mohair, eller mohair sammen med noe annet. Så jeg takker pent ja :)

  SvarSlett
 3. ..og da har begge de to foregående foreslått det jeg tenkte på =))
  Tenker særlig småsjal eller pulsvarmere, og da sammen med annen tråd.
  Ha en strålende aften
  mvh Siv

  SvarSlett
 4. å så herlig! jeg synes mohair er råkult for andre gang i mitt liv, det er rart hvordan det snur.. jeg ville strikket meg en cardigan/bolero sammen med tynt ullgarn, og småplagg som de over:)

  SvarSlett
 5. Oh! Det kunne jeg gjerne tenke meg å vinne :D Om jeg vinner blir det nok som som de andre her har nevnt sjal eller tubeskjerf.

  SvarSlett
 6. Mohair er supert til lette sjal i hullete mønster:) Hvis jeg vinner, vil jeg prøve det julerøde og naturhvite garnet til julekuler - kanskje de blir fine med en hårete effekt??

  SvarSlett
 7. Juhuu! Tusen takk! :D Du kan jo beholde et nøste eller to sjøl sånn at du får prøvd det ut du også altså :) Send meg en mail på synnove86 (a) hotmail.com, så skal jeg svare deg med adressa mi :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...